Social distancing zorgt voor tekorten



Voel je in deze periode ook een tekort? Kun je niet meer 'naakt knuffelen' met je lief? Of ben je single en voel je dit tekort nog meer? Geen probleem! Met deze blog wil ik het taboe van de seksspeeltjes doorbreken. Ze worden steeds populairder en nu zeker in de coronatijden.


"Er komen gemiddeld zo’n tweeduizend extra bestellingen per dag binnen."

De verkoop van de seksspeeltjes is enorm gestegen. Belgische bedrijven vergelijken deze piek met deze die ontstaat rond Valentijn of Black Friday. Eric Idema, CEO van een Nederlands bedrijf, vertelt dat hij een omzetgroei ziet van gemiddeld 94%. Het is echt een wereldfenomeen. In de V.S. werd er 75% meer verkocht dan verwacht en in Hong Kong was er een stijging van 71% in februari vergeleken met januari. Het is een trend.

Taboe of niet?
Seksspeeltjes bestaan al eeuwen, maar ik heb wel het gevoel dat vrouwen er nu meer en meer gebruik van maken en het ook openlijk durven zeggen dat ze dit hebben. We zullen eens bekijken wat er vroeger bestond.
In 2005 werd tijdens opgravingen in Duitsland een steen gevonden in de vorm van het mannelijk geslacht. Deze zou uit de steentijd komen, maar er wordt betwist of het effectief gebruikt werd als seksspeeltje. De fallus, penis in erectie, werd vroeger ook vereerd als symbool van vruchtbaarheid. Die steen kon ook gebruikt worden als gereedschap. Het zal dus waarschijnlijk geen andere bijbedoelingen hebben gehad.
De eerste verwijzing naar seksspeeltjes vinden we bij de Grieken. Het werd beschreven in het toneelstuk van Aristophanes. Ten tijde van de Peloponnesische Oorlog stelden de vrouwen een seksverbod in. Ze klaagden voortdurend over de afwezigheid van de mannen en het gebrek aan 'leren hulpmiddelen'.

Griekse vaas. By Sailko (Own work) [CC BY 3.0 ], via Wikimedia Commons

In de 17e eeuw verwees Shakespeare in zijn 'The Winter’s Tale' naar het woord dildo: He hath songs for man or woman, of all sizes; no milliner can so fit his customers with gloves: he has the prettiest love-songs for maids; so without bawdry, which is strange; with such delicate burthens of dildos and fadings, ‘jump her and thump her’. 
De 18e eeuw was het hoogtepunt van de seksspeeltjescultuur. Dildo's bestonden toen uit leer en hout. Er was ook al sprake van de 'anale dilator', de moderne buttplug. Men betwijfelde wel of dat laatste niet vooral werd gebruikt voor medische doeleinden, zoals aambeien en impotentie tegengaan. Toch werden advertenties geplaatst met schaars geklede vrouwen.

© rv De vondst uit Gdansk.

Na de Tweede Wereldoorlog werden seksspeeltjes in het openbaar verkocht, maar toch nog onder de noemer van massageapparaat. Als men in het boekje keek bij 'voor de vrouwen', dan pas stond er dat men het ook intiem kon gebruiken.

Seksspeeltjes trillen de deur uit
Nu is er veel minder taboe. Wekelijks worden er upperdares gehouden bij mensen thuis, 'de Tupperware van seksspeeltjes'. Er zijn ook talrijke seksshops, zoals Pabo en de vele winkeltjes in Sluis en Amsterdam. Vrouwen durven er voor uit komen dat ze het gebruiken en er vaker orgasmes door krijgen. Prijs ons allen gelukkig, dat zien we zeker nu. Upper at home zorgde voor live upperdares vanuit hun kot en online seksshops draaien op volle toeren.

Dus boys and girls, laat de economie vibreren en geniet!

Bronnen
Formesyn, L. (2015, april 16). Zo zagen dildo's er 250 jaar geleden uit. Opgehaald van Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/wetenschap-planeet/zo-zagen-dildo-s-er-250-jaar-geleden-uit~ad5be252/
s.n. (2020, maart 13). Dit product slaan we massaal in door het coronavirus. Opgehaald van Metro: https://nl.metrotime.be/2020/03/13/must-read/dit-product-slaan-we-massaal-in-door-het-coronavirus/
s.n. (s.d.). Geschiedenis van de dildo. Opgehaald van Isgeschiedenis: https://isgeschiedenis.nl/nieuws/geschiedenis-van-de-dildo
Shakespeare, W. (1623). The Winter's Tale. Opgehaald van https://www.sparknotes.com/nofear/shakespeare/winterstale/page_168/
Van Der Gulden, P. (2019, november 21). De geschiedenis van het seksspeeltje. Opgehaald van Quest: https://www.quest.nl/maatschappij/geschiedenis/a29857646/geschiedenis-ontstaan-dildo-vibrator-seksspeeltje/
Verhasselt, M. (2020, april 9). Verkoop seksspeeltjes stijgt enorm: “Dit is hét moment om over masturbatie te praten met je partner”. Opgehaald van Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/nina/seks-relaties/verkoop-seksspeeltjes-stijgt-enorm-dit-is-het-moment-om-over-masturbatie-te-praten-met-je-partner~a2a2f77c/



Reacties